Så sänker du dina lånekostnader

Nästan alla hushåll i Sverige har skulder i någon form. Kanske är det på huset, bilen, båten eller från semestern? Oftast är dessa lån en väldigt central del av ekonomin och får man ner lånekostnaderna så får man mer pengar över till annat. Därför gäller det verkligen att sätta sig ner och fundera över hur man kan sänka sina lånekostnader. Ibland räcker det med att stämma träff med sin bankman på banken för att förhandla om en lägre ränta, något som fler borde prova på.

Har man en lite mer trasslig ekonomi i form av små och dyra lån gäller det verkligen att försöka samla ihop dessa till ett större lån med lägre ränta och med en stabil avbetalningsplan.

Detta har vissa aktörer nischat in sig på och idag kan man få hjälp med att lösa dyra lån och kontokrediter, det gäller bara att veta vart man ska börja.

Det finns fler saker att tänka på när man ska ansöka om att lösa lånen, och det är att ha en så säker och stabil ekonomi som möjligt. Kan man visa bankerna att man är pålitlig så ökar chansen för att man får en lägre ränta. Om man har möjlighet så kan det vara intressant att ansöka tillsammans med någon, det är också en aspekt som kan resultera i lägre ränta.

När man väl har allting på plats så är nästa steg att ta kontakt med banken. Det är alltid bra att ta kontakt med fler banker för att få flera lånerbjudanden att välja mellan. Antingen gör man detta på egen hand eller så tar man hjälp av till exempel Lendo eller Freedom Finance som helt enkelt hjälper dig. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter och skicka in en låneansökan så tar de kontakt med olika banker och återkommer med lånelöften från respektive bank, helt gratis. Sen kan du i lugn och ro välja det lånet som passat just dig bäst.

Simpleton on a Diet Theme - Swedish Value